Kálmán, mea culpa ...... !
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
- ő is az a harminc....-as, jó felépítésű, "kemény vázas", régi de még mindig gyönyörű, aki megállja a helyét az állványon típus lehet 
Atti
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 264
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1114 alkalommal
- Kapcsolat:
Az áttekinthetőség érdekében Ne idézd a teljes hozzászólást. üdv, buba
Amugy pa3xle helyett inkább pa3x-et vegyél, ha van rá lehetőséged!
Le és normál pa3x között nagy külömbség van!
Többit hallgasd meg olyannál egy pa3x-ből aki jobban bele ásta magát
...akár hozzám is eljöhetsz 
Pa3x előtt nekem is pa800 volt, sőt egy pár hónapig közben is, csak pa900 lett belőle
Lehet ott sok sok szép és korrekt dolgot kihozni a pa3x-ből! (internal és musikant)---Qgli--- írta:Laci!Asterix írta:ha te nem tudsz többet kihozni egy 3x-ből, mint egy pa800-ból, akkor ehhez nincs mit mondanom.
A pa3x sokkal többet tud,--------------
Amugy pa3xle helyett inkább pa3x-et vegyél, ha van rá lehetőséged!
Le és normál pa3x között nagy külömbség van!
Többit hallgasd meg olyannál egy pa3x-ből aki jobban bele ásta magát
Pa3x előtt nekem is pa800 volt, sőt egy pár hónapig közben is, csak pa900 lett belőle
-
jacksony95
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 208 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 238 alkalommal
Sziasztok ! pa 600-on a második hangszínt hogyan lehet 1 oktávval feljebb tenni ?
Zongora alatt a strings nagyon mély szeretném egy oktávval feljebb rakni.
Biztos tök egyszerű,de nem találom.

Zongora alatt a strings nagyon mély szeretném egy oktávval feljebb rakni.
Biztos tök egyszerű,de nem találom.
A zene szabaddá tesz....
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szia!
1. Menu panelgomb megnyomása
2. Mixer Tuning kiválasztása a képernyőn
3. Tuning fül kiválasztása a képernyő alján
4. Oct. Transpose értékek állítása sávonként
1. Menu panelgomb megnyomása
2. Mixer Tuning kiválasztása a képernyőn
3. Tuning fül kiválasztása a képernyő alján
4. Oct. Transpose értékek állítása sávonként
Üdv.: Apelláta
-
jacksony95
- Kiemelt tag
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 331
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Ezt én nem igy gondoltam, hanem olyan formában, hogy: Pl: stilusokat is csak azokat töltöm bele a hangszerbe amelyik kell. Tele van egycsomó olyanstilussal amit nem használok,csak fgolalja a helyet. Ugyanigy a hangszinek is.Egy csomó olyan hangszin van, amit sosem fogok használni.Az iscsak foglalja a helyet. Tehát kevesebb hangminta és ezáltal jobb minőségű hangminták lennének benne. Ne egy századmásodperces darabot forgasson körbe egy hangmintánál, hanem 2 másodperceset. Mindjárt más lenne a gyerek fekvése.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
A Vst minták jók! Én úgy számoltam, hogy kb. 15 jobb kéz hangszín elég lenne! Ilyen synth pad, meg Saw és társai meg jó lenne szintiből is, tök mindegy!...
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Hozzászólásomból idéztél, de szerintem nem volt időd elolvasni. Akarna a gránát hangszíneket gyártani, hiszen megvannak mind a jelenlegi hard és szoft hangszerekben. Egy moduláris rendszert próbáltam felvázolni, ahol a kiválasztott billentyű méret és típus (minőség) után kiválaszthatnád, a bele csavarozandó hard elemeket, mint pl az M3 vasad, csak többféle típusból, hangkeltésből és funkcióból lehetne választani, melyek egy része soft más része hardware.powersparc írta: Egyszóval, az álmodozás szép dolog, de higyjétek el, 0-ból valamit csinálni ami jó is, iszonyú idő, kitartás és tehetséget igénylő dolog.
pl Szeretnél egy erős fém házban 76-os vintage DX billentyűzettel egy hangszert, ez lenne egy alap, nyilván 61 és 88-as verzióban is. a másik egy fatar billentyűzettel szerelt LE váz, könnyebb, kicsit igénytelenebb, de nem legalja kategória szintén 3 bill. verzióban. Aztán lehetne akár felnyitható fedele egy abba épített érintőkijelzővel. Itt nyilván nincs kompromisszum, hogy ne kelljen 100 gomb.
Na és itt kezd érdekessé válni a dolog,
1. az alaplapja képes legyen kezelni komplett rendszereket és a belső 1-2 TB HD-ra, SSD-re telepített soft szintiket és effekteket sok GB mintával, valamint
2. Legyen alkalmas a belső vázra csavarozható és slotra csatlakozó modulok fogadására és kezelésére. azok épüljenek be a rendszerbe.
Ezek között aztán lehetne az elmúlt 20-25 év hangkeltéseiből illetve hangszereiből választani, mint AI2, HI, MOSS vagy analóg stb, természetesen komplett szintiként értelmezve őket, ahogyan pl a Tritonban ágyazódik be a fészekbe csavarozott MOSS kártya (Z1) hangszínestől, kombistól stb, valamint egyéb funkciókat pl arranger, seq. song player, arpeggiator, mikrofon kezelés, video kimenet, és sorolhatnám a funkciókat és modulokat.
Egy alap hangszínkészlettel mondjuk 128 hanggal úgy 3-4 GB memóriában. Ha valakinek elég, illetve nem használja másra a vasat nem is költene rá többet.
Akinek meg több vagy más hangokra van szüksége az igénye szerint megvenné bele a bővítőmodulokat, vagy (és) a programokat.
Embert alig találsz aki jól csinálja és ért a jelenleg mellékfunkcióként a hangszerekbe integrált samplerhez és önmaga képes lenne használható hangszínt készíteni a semmiből, vagy akár félkész mintákból. Így senki nem gondolt erre a verzióra, melyet vázoltál.
Buba
-
jacksony95
- Kiemelt tag
A stílusokkal nincs baj...Mindössze pár kbyte...A nagyobb hangszínek okoznak fejtörést nekem is.Mivel nagyon sok jó van amit még tudnék hová pakolni de sajnos nem fér.---Qgli--- írta:Tele van egycsomó olyanstilussal amit nem használok,csak fgolalja a helyet. Ugyanigy a hangszinek is.Egy csomó olyan hangszin van, amit sosem fogok használni.Az iscsak foglalja a helyet.
Most így belegondolva nevetséges,hogy pár megabájtnyi USER tárhelyet biztosítanak több százezres hangszereken.
PA600 -on úgy tudom még a bővítés lehetősége sincs meg.
Próbáltam úgy is,hogy a faktoryba másolom a hangot de akkor sem szabadul fel hely.
Ami mindössze 96 kemény Mb-yte
A zene szabaddá tesz....
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Pityu!
Ez így van, minden adott hozzá évek, sőt van ami évtizedek óta. Úgy gondolom, nem vagyok egyedül ezzel az igénnyel, így szerintem ennek az évszázadnak az lesz az egyik legsikeresebb hangszergyártója (akár újként is a piacon, ha elég tökös és tőkés)
akár sufnituningról indulva, aki feltöri a jeget és összeköti végre a hagyományos hangszert a softtal mindkettőből kiaknázva annak előnyeit és teret hagyva a későbbi fejlesztéseknek. 
Ez így van, minden adott hozzá évek, sőt van ami évtizedek óta. Úgy gondolom, nem vagyok egyedül ezzel az igénnyel, így szerintem ennek az évszázadnak az lesz az egyik legsikeresebb hangszergyártója (akár újként is a piacon, ha elég tökös és tőkés)
Buba