|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
1: Nem értem miért kell vitatkozni, mikor az ökölharc látványosabb.
2: Amíg van Yamaha Korg Casio Roland, és amíg van 100-1200000 forint között kapható gépek, és amíg van aki ezt van aki azt tudja megvenni, addig viták is lesznek.
3: MIDI vagy DTYLE? Dobd ki mindkettőt, és nyomjad két kézzel ahogy a nagyok. Az automatika is egy MIDI, csupán vezérelt MIDI. Nekem a zongora tanárom azt mondta, ő ezt így automatikával nem tudna zenélni. Semmi gond mondtam, mert én meg nem tudok úgy kalapálni a billentyűn mint ő.
4: Mi is volt a kérdés?
2: Amíg van Yamaha Korg Casio Roland, és amíg van 100-1200000 forint között kapható gépek, és amíg van aki ezt van aki azt tudja megvenni, addig viták is lesznek.
3: MIDI vagy DTYLE? Dobd ki mindkettőt, és nyomjad két kézzel ahogy a nagyok. Az automatika is egy MIDI, csupán vezérelt MIDI. Nekem a zongora tanárom azt mondta, ő ezt így automatikával nem tudna zenélni. Semmi gond mondtam, mert én meg nem tudok úgy kalapálni a billentyűn mint ő.
4: Mi is volt a kérdés?
-
jacksony95
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 208 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 238 alkalommal
Mármint melyik hangszer kattog ?
Ha a pa 50 ről van szó,igen ott valóban van némi kattogás.De hát már nem mai darab.
A pa 3x-nél nem tapasztaltam ilyet.
Ha a pa 50 ről van szó,igen ott valóban van némi kattogás.De hát már nem mai darab.
A zene szabaddá tesz....
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 495 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 707 alkalommal
Buba leírta úgy ahogy van! 
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
PA50SD az azért nem egy veterán gép. Legalább is KB 5 éves széria.jacksony95 írta:Mármint melyik hangszer kattog ?
Nem fikázom a Korgot, de valljuk be őszintén ha KB max 300 ezres gépeknek mind van valami gyengeségük.
Pa50SD klaviatúra kattogása. Nem vészes de engem nagyon bosszantott. Nekem egy év alatt négyszer volt szervizben. Kijelző melletti gombok, klaviatúra hiba.
PA600 Break Gomb alig két év alatt elkopott. Bender kerék vezetéke csak úgy szimplán elszakadt.
Mindkét gép másik hangszerrel össze kötve gyakran lefagy. A PA600 am gondol egyet, aztán neki áll búgni. Ha kihúzom a dampert meg vissza akkor abba hagyja. A szerviz nem tudott vele mit kezdeni. Arról nem is beszélve, hogy a kapcsolóüzemű földeletlen tápnak köszönhetően, aktív cuccal kissé ráz.
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Attila írta: Hagyni kellene ezt a kísérőautomatikás zakatolást és nekifogni zenélni !
Na ez az. Ezzel a mondattal elmondtál mindent. Ez pont olyan mint a repülőben a Robot pilóta.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Írhattam volna "varrógép zakatolást" is, de félek jacksony és zenetibi megsértődik 
Atti
-
jacksony95
- Kiemelt tag
Szerintem egyikőnk sem sértődött meg.Azért vagyunk itt,hogy elmondjuk a véleményünket.
Én tiszteletben tartom a tiéteket.
Én eddig még semmilyen hibával nem találkoztam a pa 600 on lassan 2 éve mindennap "nyúzva van " pedig.
Igaz,én csak otthon zenélek és mindíg törölgetem,portalanítom és takarom,ha nem használom.Szóval vigyázok rá.
Egyébként vietnámi oldalon találtam hozzá meglepően jó több 10 mb-os hangszíneket.Amik azt kell mondjam sokkal jobbak mint a gyári készlet.
A dynamix minták is nagyon jól szólnak a pa 600 on.De az tény,hogy rengeteget kellett állítgatni,amíg végre ilyen hangzást el tudtam érni rajta.Teljesen elégedett vagyok a hangszerrel minden téren.
Én tiszteletben tartom a tiéteket.
Én eddig még semmilyen hibával nem találkoztam a pa 600 on lassan 2 éve mindennap "nyúzva van " pedig.
Igaz,én csak otthon zenélek és mindíg törölgetem,portalanítom és takarom,ha nem használom.Szóval vigyázok rá.
Egyébként vietnámi oldalon találtam hozzá meglepően jó több 10 mb-os hangszíneket.Amik azt kell mondjam sokkal jobbak mint a gyári készlet.
A dynamix minták is nagyon jól szólnak a pa 600 on.De az tény,hogy rengeteget kellett állítgatni,amíg végre ilyen hangzást el tudtam érni rajta.Teljesen elégedett vagyok a hangszerrel minden téren.
A zene szabaddá tesz....
-
jacksony95
- Kiemelt tag
Mivel nincs itthon TV Stábom csak telóval fog menni de nem felejtem elalmatom írta:Akkor nincs más hátra, mint hogy feldobsz ide egy-két zenét a hangszereddel……..
A zene szabaddá tesz....
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
A hangszert számítógéppel összedugva, és egy erre alkalmas progival (temérdek ilyen van) a legegyszerűbb.

Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Nem csak jól szóltak, hanem még jól szólnak ma is, úgy 15-20 év elteltével. A mai hangszerekkel vajon mi lesz ennyi idő múlva?forissandor írta:Amikor Bubánál megláttam megláttam a Triton Extreme-t fent az állványon, az egy szemorgazmus volt..... Istenem, de szép hangszer.
Most hülyének néztek, de azon a hangszeren "látni", hogy jól fog szólni. A hangja meg fenomenális. Meghallgattuk ugyan azt a midit Korg I30-on és SD1-en. Mind a kettőn brutál volt. Egy jó hangrendszeren szólva ha bekötnék a szemem nem nagyon tudnék különbséget tenni az elmúlt 15 év között. Azok a régi vasak kurva jól szóltak!
Már a mai vasakon is látni a spórolás egyes nyomait, nem csak az alsóbb kategóriákon. De még mindig megvan a két kategória között a minőségbeli (és árbeli) különbség.
Sanyi, én nem nézlek hülyének! Triton Extrém és i30 tényleg szemre megszólalnak. Bubának jó az ízlése. ...bár a feleségét még nem láttam.
Üdv.: Apelláta