|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Nem tudom, hogy az újabb pa-ban hogy van, de a Edit-Filternek semmi köze, a mentéshez. A filter része nálam, csak annyit csinál, hogy éppen aktuálisan mit akarok vagy mit nem akarok látni az Editben. Attól hogy kipipálom bármelyiket, attól még az ott marad, csak nem mutatja.
Egyre vigyázz a mentésnél: Az adott midifile ne legyen betöltve a seqencerbe ( SongPlay-ben ), mert akkor olyankor nem menti!
Egyre vigyázz a mentésnél: Az adott midifile ne legyen betöltve a seqencerbe ( SongPlay-ben ), mert akkor olyankor nem menti!
- ---Qgli---
- VIP
A zenesuliba szeretnék venni egy hangszert, de ettől függött az A-50. Most, akkor el kell indítanom, hogy megvegyék, de ez még hetekig eltarthat...
- Zeneboy
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Így van csak ahogy a nevében benne van, szűrésre való, ne lásd a többi üzit! Ezzel nem szeded ki..de ilyet nem is írt senki 
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Claasy!
Pár hete írtam le a következőket PÜ-ben egyik fórumtársamnak. Mivel neked is aktuális, akkor most bevágom ide amit akkor írtam:
"Ha hangszínt nem enged módosítani akkor ki kell törölnöd a midi sávban lévő Program Change utasítást, ha egyéb paramétereket nem enged változtatni, akkor meg a Control Change-eket. Két lehetőség:
Egyik:
-Mikor Seq módban vagy, és be van hívva a szerkesztendő midi nyomd meg a "Menu" gombot.
-Válaszd a képernyő alján a "Delete" fület.
-Majd a megnyílt oldalon az egyik sorban kitudod választani, hogy a törlés melyik sávra vonatkozzon (1-16, vagy All), azután alatta kitudod jelölni, hogy a törlés milyen eseményre vonatkozzon (Note, Program Change, Control Change stb.), alatta pedig az ütemtartományt, majd az Execute-ra rányomsz.
-Ezzel az adott sávban már ki is törölted az amit szerettél volna. Jelen esetben a Program Change-et. Így már szabadon változtathatod a hangszínt.
Másik lehetőség:
- "Menu" panel gomb.
- "Event edit" a képernyőn.
- "Filter" fül a képernyőn.
- Az ablakban felsorolt események közül a "Program", vagy a "Control" feliraton kívül mindet jelöld be (attól függ, melyiket akarod), hogy minden midi eseményt megszűrjön és csak a kívánt eseményeket jelenítse majd meg a következő ablakban.
- Majd nyomd meg a "Event Edit" fület a képernyőn.
- Válaszd ki legördülő menüből a kívánt sávot.
- Ekkor megjelennek a kívánt sáv, Program, vagy Control esemény üzenetei, csak azok, mert az előző oldalon a többit eseményt megszűrtük.
- Bökj rá a törölni kívánt eseményre.
- Majd a "Delete" gomb a képernyőn, és az esemény kitörlődik."
Ha ezek közül valamelyik módszert alkalmazod, utána már menteni fogja a módosításokat. Én az első módszert szoktam alkalmazni, mert talán egyszerűbb, de amúgy mindegy melyiket használod.
Pár hete írtam le a következőket PÜ-ben egyik fórumtársamnak. Mivel neked is aktuális, akkor most bevágom ide amit akkor írtam:
"Ha hangszínt nem enged módosítani akkor ki kell törölnöd a midi sávban lévő Program Change utasítást, ha egyéb paramétereket nem enged változtatni, akkor meg a Control Change-eket. Két lehetőség:
Egyik:
-Mikor Seq módban vagy, és be van hívva a szerkesztendő midi nyomd meg a "Menu" gombot.
-Válaszd a képernyő alján a "Delete" fület.
-Majd a megnyílt oldalon az egyik sorban kitudod választani, hogy a törlés melyik sávra vonatkozzon (1-16, vagy All), azután alatta kitudod jelölni, hogy a törlés milyen eseményre vonatkozzon (Note, Program Change, Control Change stb.), alatta pedig az ütemtartományt, majd az Execute-ra rányomsz.
-Ezzel az adott sávban már ki is törölted az amit szerettél volna. Jelen esetben a Program Change-et. Így már szabadon változtathatod a hangszínt.
Másik lehetőség:
- "Menu" panel gomb.
- "Event edit" a képernyőn.
- "Filter" fül a képernyőn.
- Az ablakban felsorolt események közül a "Program", vagy a "Control" feliraton kívül mindet jelöld be (attól függ, melyiket akarod), hogy minden midi eseményt megszűrjön és csak a kívánt eseményeket jelenítse majd meg a következő ablakban.
- Majd nyomd meg a "Event Edit" fület a képernyőn.
- Válaszd ki legördülő menüből a kívánt sávot.
- Ekkor megjelennek a kívánt sáv, Program, vagy Control esemény üzenetei, csak azok, mert az előző oldalon a többit eseményt megszűrtük.
- Bökj rá a törölni kívánt eseményre.
- Majd a "Delete" gomb a képernyőn, és az esemény kitörlődik."
Ha ezek közül valamelyik módszert alkalmazod, utána már menteni fogja a módosításokat. Én az első módszert szoktam alkalmazni, mert talán egyszerűbb, de amúgy mindegy melyiket használod.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Ez a Pa80-amnál, meg ezek szerint a Pa800-adnál így van, de a Pa3-nál már nincs jelentősége. Valószínű akkor a Pa300-nál sem lesz.---Qgli--- írta:Egyre vigyázz a mentésnél: Az adott midifile ne legyen betöltve a seqencerbe ( SongPlay-ben ), mert akkor olyankor nem menti!
Üdv.: Apelláta
- claasy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Szép napot!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek. Működik a dolog, ment a gép mindent.
Annyit tudok mondani,hogy nekem tetszik ez a szinti. Annak ellenére,hogy a menüje nehéz még. De ez az első Korg szintim ez talán érthető is. Kelleni fog egy kis idő amíg mindent kitapasztalok rajt. Szóval még egyszer hálásan köszönöm a segítséget mindenkinek.
Üdv.claasy
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek. Működik a dolog, ment a gép mindent.
Annyit tudok mondani,hogy nekem tetszik ez a szinti. Annak ellenére,hogy a menüje nehéz még. De ez az első Korg szintim ez talán érthető is. Kelleni fog egy kis idő amíg mindent kitapasztalok rajt. Szóval még egyszer hálásan köszönöm a segítséget mindenkinek.
Üdv.claasy
- ---Qgli---
- VIP
Még nem próbáltam ki, mert a pa80-nál úgy hozzászoktam, hogy a pa800-nál már alapból így csinálom. De kipróbálom!!!Apelláta írta:Ez a Pa80-amnál, meg ezek szerint a Pa800-adnál így van, de a Pa3-nál már nincs jelentősége. Valószínű akkor a Pa300-nál sem lesz.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
pa1 fölött, pontosabban pa1-től ennek nincs jelentősége, sőt a dalokat songplay alatt hallgatod meg, és a szerkeszteni kívánt dalnál belépsz song módba megcsinálod amit kell, elmented és visszalépsz songplay-be. Ott az a dal lesz látható, amin dolgoztál, csak selectet kell nyomni és start. 
Buba
- CSL Studio
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Roland VA76
- Adott köszönetek: : 7 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 61 alkalommal
Magyar Korg SET
[font=Arial Black]A zenében az ember néha minden keresgélés nélkül is megtalálja a választ a kérdéseire.[/font]
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Van több ami egész jól van megírva, de nekem bocsássatok meg nem tetszik sok hangzásra..vékonyka erőtlen gyenge.. Lehet a Roland sampler teszi.. 
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,