Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - használhatósági tapasztalatok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Re: Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

Hozzászólás: # 28429Hozzászólás Apelláta
2014.10.07. 07:45

Rolandbk5 írta:A hangszínekről annyit, hogy ott is enged rendesen gyártogatni, viszont ez még mindig nagyon nagy kompromisszum. Jó-jó, de a hangszínek kevesek. Ezt most úgy általánosítanám, hogy a Roland standon is a Bk-nál ugyanez a jelenség megtalálható, és a Yamahánál is. Az összes autómatás eszközre ez ráhúzható általánosítás.
Pumika írta:Valóban, kevés hangszínkészlet jellemzi a korgot, biztos lehet feltölteni dolgokat rá.
A Pa-kban több mint 1100 hangszín van!!! :o
Ez kevés? :unknown:
Nem lehet, hogy ti csak a gyári performance-eket próbáltátok, nem a hangszínkészletet? Mert a Pa-k sajátossága, hogy a fronton lévő gombsorokkal csak a stílusok és a performance-ek érhetőek el. A több mint 1100 hangszín csak az érintőképernyőn keresztül.
Vagy nektek az 1100 hangszín is kevés? :D

Üdv.: Apelláta

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28432Hozzászólás Rolandbk5
2014.10.07. 08:57

Apelláta írta:A Pa-kban több mint 1100 hangszín van!!![/u][/b] :o
Ez kevés? :unknown:
Nem lehet, hogy ti csak a gyári performance-eket próbáltátok, nem a hangszínkészletet? Mert a Pa-k sajátossága, hogy a fronton lévő gombsorokkal csak a stílusok és a performance-ek érhetőek el. A több mint 1100 hangszín csak az érintőképernyőn keresztül.
Vagy nektek az 1100 hangszín is kevés? :D
Köszönöm Apelláta.... Pontosan ez lett volna amire gondolok. Te használsz a Pa-dban samplert? Vagy csak azt használsz? :lol: Miért nem elég az ami van? Úgy vannak beállítva ezek a hangszerek, hogy szart sem érnek sampler nélkül. :unknown: Tényleg? Mindenki ezt hajszolja. Én mikor kipróbáltam a kiállításon a Korg eszközöket, én egy dologra voltam kíváncsi, hogy ha midit szerkesztenék, mennyire mélyen lehet akár a dob sávot editálni. Azt kell mondjam, hogy ez a része nagyon rendben van, és egy pa3 sem tud ebben a részben többet, mint egy Pa600.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 28434Hozzászólás Adames
2014.10.07. 09:22

Szeretnék egy pár gondolatot leírni...
Régebben sokszor volt már téma itt a fórumon, hogy valaki szerint nem érdemes drága hangszerekre, technikára beruházni, mert nem azt nézik, hanem a zenész játékát és tudását. Nos...van is igazság ebben, meg nincs is. Szerintem 50-50%-os az arány. Volt olyan étterem, ahol régebben zenéltem, majd eltelt vagy két év, és ismét mehettem. Egyik nap közölték velem, hogy megmondják őszintén, hogy ezelőtt két éve sem volt rossz amit hallottak, de most kalsszikusokkal jobb a hangzás.
Elgondolkodtam, hogy ez vajon minek köszönhető....két évvel ezelőtt profibb hangtechnikám volt! :roll:
Aztán tovább elmélkedtem, és rájöttem, hogy pl. annak idején nem használtam annyi szemplert és USER hangszínt.
Persze lehet, hogy nem ez a titok nyitja, de azért elgondolkodtató! :roll:

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 28435Hozzászólás Bubamara
2014.10.07. 09:43

Igen ez a nem hozzáértőket kicsit megtévesztheti, hogy alapból csak a performance érhető el a frontról. Azt gondoltam meghagyták a pa1 sound select gombját. Tudod, ott van egy performance select és egy sound select gomb a hangszíncsoportok fölött. De most jól megnéztem a pa3 képet, és azon nincs ott a lehetőség. Pedig jól szolgál.

http://m.cdn.blog.hu/pa/pa3x/image/Pa3X ... cd70f3.jpg

http://medias.audiofanzine.com/images/n ... 395883.jpg

Buba

Apelláta
Adminisztrátor

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 28436Hozzászólás Apelláta
2014.10.07. 10:16

Igen, ez nekem is először furcsa volt, mert a Pa80-amnál is megvan a Sound/Performance select gombok, ezért én is hozzászoktam. Érdekes, hogy még a Pa2 is tartalmazta, és csak a Pa3-tól "hiánycikk".

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28439Hozzászólás Apelláta
2014.10.07. 10:57

Rolandbk5 írta:Te használsz a Pa-dban samplert? Vagy csak azt használsz? :lol: Miért nem elég az ami van? Úgy vannak beállítva ezek a hangszerek, hogy szart sem érnek sampler nélkül. :unknown: Tényleg? Mindenki ezt hajszolja.
Akkor én a nem tartozom a mindenki közé. :D Elárulom, hogy egy deka sampler hangszín sincs a gépembe. Igazából amikbe belebotlottam (mert túlzóan nem kerestem őket), nem nagyon fogtak meg. Nekem főleg normális zongora hangszínre lett volna szükségem, de még azt sem találtam azok közül, melyek itt a fórumon keringtek. Hiába volt a nevük Steinway, meg Bösendorfer, nekem abszolút nem tetszettek, szerintem távol álltak a hangszínek a valóságtól. Lehet, mert a Rolandos zongora hangot keresem mindenben? :D Mert azok tetszenek. Próbáltam magamnak is szerkeszteni, multi samplingeket csinálni KSF-ekből, de belebuktam. Pedig bújtam a gépkönyvet, meg Attila (mentősatti) instrukcióiból is meríteni, de beletörött a bicskám. Így hagytam a fenébe. Inkább a Pa80-am gyári Grand Piano-ját betöltöttem a Pa3-ba, majd a Song szerkesztő menüben (nem a Sampler részben) kiegészítettem plusz oszcillátor réteggel, ami a Pa3 zongorája által tartalmazott zörejeket tartalmazza (mert a Pa80-é ezt nem tartalmazta), kicsit megeffekteztem, eq-ztam, és jelenleg ezt használom.

Erről jut eszembe, hogy Buba is küldött nekem még anno egy halom samling CD-t :thx: - melynek egy része sajnos hibás, de így is tetemes mennyiségű mintát tartalmaz -, csak akkor nem foglalkoztam vele, mert a műsorom behangszerelésével voltam elfoglalva hónapokon keresztül. De most, hogy eszembe jutott, valószínű, hogy belenézek. Remélem kiosztott minták.
Rolandbk5 írta:Én mikor kipróbáltam a kiállításon a Korg eszközöket, én egy dologra voltam kíváncsi, hogy ha midit szerkesztenék, mennyire mélyen lehet akár a dob sávot editálni. Azt kell mondjam, hogy ez a része nagyon rendben van, és egy pa3 sem tud ebben a részben többet, mint egy Pa600.
Tudtommal a Pa600-é valamivel butább, mint a Pa3-é. Már nem emlékszem, hogy miben.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 28441Hozzászólás vili2105
2014.10.07. 13:09

Apelláta írta: Tudtommal a Pa600-é valamivel butább, mint a Pa3-é. Már nem emlékszem, hogy miben.
csak 2 mfx van, és nincs ambience. kb.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 28443Hozzászólás Bubamara
2014.10.07. 14:00

Viszont átvett helyette egy okos dolgot a Tyrosból, mégpedig a 4 billentyűhangszín választó és aktiváló 8 gombból álló gombcsoportot. Vélhetően ezért nincs szükség a soundselect-re.

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28444Hozzászólás Rolandbk5
2014.10.07. 14:32

Az hogyan működik a Korg Pa600-nál, hogy van A és B effekt lehetőség, és mindkettőnél kettő választhatóság. Hogyan lehet aktíválni a B effektet? Mert próbálgattam, és sehogyan nem jöttem rá, bár a B-t is belehet állítani ill. lehet oda effekteket választani. Mert ugye ott van?

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 28451Hozzászólás Zeneboy
2014.10.07. 19:17

Örülök, hogy végre Vili2105 leírta a valóságot!

Az effekt 2db MFX a pa600-ban, a pa3-ban 3db +hozzá 3 db insert!

Egészen pontosan: "A" csoportban egyszerre három insert FX-S és két Master FXs vagy két Insert FXs és három Master FXs használható! "B" csoporthoz egy Insert Fxs és két Master FXs vagy például nincs Insert és három Mastered van itt is!

Ha valaki megnézi az Effekt edit részt az insertet rátehetem pl csak egy Comp. a lábdobra vagy perkára, vagy cinekre vagy a bánat tudja..Külön sávhoz tehetem! Nyilván kapcsolódik egy MFX-es szekcióhoz amit az adott sávban annak a potinak a keverésével szabályozhatok!

Én speciel ezzel szoktam "megbolondítani" a basszus sávot! Bassusra ráteszek pl egy DNC-s hangmintát és adok neki egy "AMP modellezést"... Ezt ilyen formában a 600-as nem tudja!

Style play/Track controls/Drum edit-ben pedig az Ambience értékek állítására kivették! Az okát gondolom nem kell ecsetelnem...

Én elég sok beállításhoz használom mert időnként egy dalban style vagy midiben csak így keverhető érthető lábdob ki!

Vettem fel a hangszer gyenge mp3 felvevőjével példát erre!
Egyikben az inzert effektet változtatom ua.azon a bass gityón! Hallani 1 mintából is teljesen más hangot csinál! És persze még effekt intenzitás zörej adott esetben fokozható. ízlés szerint...
A másik esetben egy dob editálás amiben csak és kizárólag az ambience értékeket változtattam le fel, illetve egymáshoz is időnként ellentétes vagy azonos eltolásban! Lábdob esetében talán kevésbé hallani mert eleve olyan a lábdob jellege! Másiknál lehet jobban feszesebbé vagy levegősebbé tenni! Perka cinek esetében tamok jobban hallani azt hiszem! Direkt mutattam meg 2 végletet is amikor akár összemosódtak a hangok! Sőt hallani a nagy beütésnél, hogy extrém állításnál a lecsengés benne marad..közben shift start/stop gomb...

AMi viszont érdekes, hogy pa3-ason beállított ambiences értékes dobbal megcsinált cucc is nem szólt rosszabbul ha azt a dobot betöltöttem az enyémből...Pedig a pa600-on nincs ilyen... :idea:
Bass Guitar

Drum Ambience

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Új hozzászólás