|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Bakker... Ma a buliban lefagyott a Pa1Xpro-m. A hibajelenség pedig, játszottam egy stílussal majd lezárás, viszont egy 'string' hangszínű akkord folyamatosan szólt, magától. A bekapcs-kikapcs segített rajta, de ez a billentő ugye jópár perc, míg betölt. Az volt a mákom, hogy pont vacsora előtt volt, így nem vette senki észre.
A stílust a régi korg gépemről tettem át, használtam már korábban többször is, de eddig nem volt semmi gáz.
A legújabb frissítés van a gépen.
Tapasztalt már valaki ilyet, mi lehet a probléma (nem szeretnék még egyszer így járni).
A stílust a régi korg gépemről tettem át, használtam már korábban többször is, de eddig nem volt semmi gáz.
A legújabb frissítés van a gépen.
Tapasztalt már valaki ilyet, mi lehet a probléma (nem szeretnék még egyszer így járni).
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Nem kell kikapcsolni a gépet ! Nyomsz egy Shift+Start/Stop-ot és megoldódik. Általában akkor történik ha a Strings-sávon az oktáv meg lett változtatva de nem Edit módban történt, hanem Write Curent Style-al. A kozmetikáláson kívül minden változtatást Sty-Record módban kell/szabad megcsinálni !!! Ez a nagy "titok" 
Atti
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Ilyet képes a Pa3x is csinálni. Akár rosszabb midi, akár stílus esetében. Attila módszere hatásos segítség. Nem is biztos, hogy 1 kimondott stílus okozza a problémát. Ha nincs a tílus, vagy midi elején midi üzenet, ami lereseteli a hangszert, akkor a 2 egymás utáni stílus, vagy midi "egymásraállítgatása" is okozhatja a problémát. Én időnként, amikor eszembe jut, hibajelenség nélkül is megcsinálom ezt a resetet, mert semeddig sem tart, de az utána következő dal biztosan úgy fog szólni, ahogy annak szerintem kell... 
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Üdv Mindenkinek!
Kicsit rég jártam itt, mert sajna kevés a szabadidőm...de köszönöm szépen mindenkinek aki pa500 vs pa600 kérdésemre írt!
Az lemaradt a kérdéskor, hogy egy ismerősöm volt aki nem tudott az 500as és a 600as közt dönteni....végül is 500ast vett, mert arra jó ajánlatot kapott.
Sokan voltatok akik egyiket sem ajánlottátok....nekem pa600 van (én azt fényeztem az ismerősömnek
), -meg egy Roland BK5-, semmi gondom nincs velük, még egyszer nem fagyott le egyik sem (november óta), persze ha tehetném akkor 3x-et vennék meg BK9-et...remélem egyszer lesz rá mód és vehetek...
De ár-érték arányban nekem ez bőven elég.
Köszi mégegyszer mindenkinek a segítséget!!
üdv.: Gabesz
Kicsit rég jártam itt, mert sajna kevés a szabadidőm...de köszönöm szépen mindenkinek aki pa500 vs pa600 kérdésemre írt!
Az lemaradt a kérdéskor, hogy egy ismerősöm volt aki nem tudott az 500as és a 600as közt dönteni....végül is 500ast vett, mert arra jó ajánlatot kapott.
Sokan voltatok akik egyiket sem ajánlottátok....nekem pa600 van (én azt fényeztem az ismerősömnek
De ár-érték arányban nekem ez bőven elég.
Köszi mégegyszer mindenkinek a segítséget!!
üdv.: Gabesz
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Szerintetek ez a kolléga melyik világban él?
http://olx.hu/hirdetes/korg-triton-le-8 ... 135b4b7236

http://olx.hu/hirdetes/korg-triton-stud ... 27ddc5c7aa
Ez a korrekt ... És nem lehet egy lapon említeni őket ...
Szerintetek ez a kolléga melyik világban él?
http://olx.hu/hirdetes/korg-triton-le-8 ... 135b4b7236
http://olx.hu/hirdetes/korg-triton-stud ... 27ddc5c7aa
Ez a korrekt ... És nem lehet egy lapon említeni őket ...
-
xxxlacika
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Korg Pa50
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 63 alkalommal
Adatlap
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok!
Lenne pár kérdésem a technikai zsenikhez ÍVázolom az alapszituációt! Van egy Korg Pa50-es szintim (nem cserélem le 60-ra vagy 80-ra mert eléggé megszerettem és am sem tudnak sokkal többet, az 500-asnak meg sztem doboz hangja van....na mindegy ) stílust ugye ezen nem lehet szerkeszteni, pedig nem ártana néha meg effektelni jobban a dolgokat. Állítólag lehet olyan stílusokat is feltenni a korg Pa50-re ami nem kifejezetten arra lett kitalálva (tehát rohadt jól szól az adott hangszeren, viszont az enyémen nem , mert eredetileg nem arra készítették) ...remélem érthető....nos állítólag van olyan program, amivel meg lehet őket tisztítani valamiktől, amiket nem tudna kezelni a szinti, mivel más típus. Ezeket elvileg törölni lehet valami program segítségével. Cubase vagy vmi hasonló. ...és ha ezt megcsinálod, akkor utána jól fog szólni magán a szintin is. 2. kérdés: melyik programmal lehet effektelni (mert ugye ez 50-esen nem kivitelezhető) 3. kérdés: lehet-e yamaha dobszettet vagy hangszínt feltölteni Korgra és hogyan.....4. Kérdés: ez a bónusz....hogy lehet karaoke számból mp3-at készíteni...valami program segítségével...köszönöm a válaszokat ( ha esetleg vmi programot írnátok, léci ne a Styleworks legyen, mert azt ismerem....a netes midtomp3 az meg sztem gagyi köszönöm nektek hogy segítetek Laci
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok!
Lenne pár kérdésem a technikai zsenikhez ÍVázolom az alapszituációt! Van egy Korg Pa50-es szintim (nem cserélem le 60-ra vagy 80-ra mert eléggé megszerettem és am sem tudnak sokkal többet, az 500-asnak meg sztem doboz hangja van....na mindegy ) stílust ugye ezen nem lehet szerkeszteni, pedig nem ártana néha meg effektelni jobban a dolgokat. Állítólag lehet olyan stílusokat is feltenni a korg Pa50-re ami nem kifejezetten arra lett kitalálva (tehát rohadt jól szól az adott hangszeren, viszont az enyémen nem , mert eredetileg nem arra készítették) ...remélem érthető....nos állítólag van olyan program, amivel meg lehet őket tisztítani valamiktől, amiket nem tudna kezelni a szinti, mivel más típus. Ezeket elvileg törölni lehet valami program segítségével. Cubase vagy vmi hasonló. ...és ha ezt megcsinálod, akkor utána jól fog szólni magán a szintin is. 2. kérdés: melyik programmal lehet effektelni (mert ugye ez 50-esen nem kivitelezhető) 3. kérdés: lehet-e yamaha dobszettet vagy hangszínt feltölteni Korgra és hogyan.....4. Kérdés: ez a bónusz....hogy lehet karaoke számból mp3-at készíteni...valami program segítségével...köszönöm a válaszokat ( ha esetleg vmi programot írnátok, léci ne a Styleworks legyen, mert azt ismerem....a netes midtomp3 az meg sztem gagyi köszönöm nektek hogy segítetek Laci
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Szia!xxxlacika írta: 4. Kérdés: ez a bónusz....hogy lehet karaoke számból mp3-at készíteni...valami program segítségével...köszönöm a válaszokat
A többi részével nem nagyon tudok mit kezdeni, de szerintem ha átolvasod a fórumot megtalálod.
Kérdésre válaszolva:
Nem. Vagyis, igen. Attól függ.
Ha a karaoke midit jelent.
Ha pl egy cubaseban szerkeszted, és vsti szól, akkor simán exportálható mp3-ban.
Ha a szintiról szól, akkor pedig összekötöd a szintit a hangkártyával, és pl cubaseban, vagy sound forge-ban, vagy valamilyen daw-bwn rögzíted (pl reaper, ami ingyenes multitrack rögzítő). Ehhez elég a gyári hangkártya is, mert nem számít a latency, nem kell a valós idő. Ha nem túl zajos.
Szia
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Alapból a Pa50/60/80 utáni szériák mind doboz hangon szólnak (igen, még a Pa3X is!), de azért mert ezeknél használni kell a szintiben lévő Master EQ.-t, és a keverődet is máshogy kell belőni, mint a Pa50 esetén. Ha ezeket jól belövöd, jól szól az 500-as. Az tény, hogy más a karaktere, de jól szól. Ezt tapasztalatból mondom.xxxlacika írta:az 500-asnak meg sztem doboz hangja van....na mindegy )
Akkor nem ismered a hangszeredet. A Pa50 ugyan azt a teljes mértékű stílus- és midi szerkesztőt megkapta, mint a 60/80-as nagy tesók. A meglévőket teljes mélységben tudod szerkeszteni, sőt új stílusokat is tudsz gyártani. Ezért volt a maga idejében a Pa50 ár/érték bajnok.xxxlacika írta:stílust ugye ezen nem lehet szerkeszteni, pedig nem ártana néha meg effektelni jobban a dolgokat.
Pa50-re nem.xxxlacika írta:lehet-e yamaha dobszettet vagy hangszínt feltölteni Korgra és hogyan.....
Ahogy vili fentebb írta, bármilyen DAW program segítségével: Cakewalk, Sonar, Cubase, Sound Forge stb.xxxlacika írta:lehet karaoke számból mp3-at készíteni...valami program segítségével...
Üdv.: Apelláta
-
xxxlacika
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Korg Pa50
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 63 alkalommal
Adatlap
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Igazatok van, nem ismerem a hangszerem, de nincs is sok a kicsivel foglalkozni. Igazság szerint nem kell nekem yamaha dobszett, de úgy hallottam, hogy azok valahogy hangzásilag jobbak. De azért keresgéle még. Felmerül még egy probléma. A midit mivel nem tudom elmenteni,folgyton cserélgetni kell a hangszereket, ha mást akarok. Meg lehet oldani, hogy ne kelljen? Szintin belül? ha kívül akkor mivel? ....és egy másik....higgyétek el gyerekek, sokat bújtam a netet, de angol tudás híján és fórum hiányosságok híján, mivel nem ismerem a programot, nem megy ez a mid to mp3 cuccos (milyen dobszettet kell letölteni az ideális hangzáshoz, milyen gitáar samplerek vannak a progrihoz stb..). Valaki tudna ebben segíteni. Pl. egy videó formájában, vagy egy részletes leírásban? Tudom, hogy nagy kérés....tudom, hogy sokan azt mondják erre, "persze már....görnyedj felette, mi is ezt tettük"....és jogosnak is tartanám, mégis azt kérem tőletek, hogy valaki segítsen. Köszönöm szépen Laci
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Igazatok van, nem ismerem a hangszerem, de nincs is sok a kicsivel foglalkozni. Igazság szerint nem kell nekem yamaha dobszett, de úgy hallottam, hogy azok valahogy hangzásilag jobbak. De azért keresgéle még. Felmerül még egy probléma. A midit mivel nem tudom elmenteni,folgyton cserélgetni kell a hangszereket, ha mást akarok. Meg lehet oldani, hogy ne kelljen? Szintin belül? ha kívül akkor mivel? ....és egy másik....higgyétek el gyerekek, sokat bújtam a netet, de angol tudás híján és fórum hiányosságok híján, mivel nem ismerem a programot, nem megy ez a mid to mp3 cuccos (milyen dobszettet kell letölteni az ideális hangzáshoz, milyen gitáar samplerek vannak a progrihoz stb..). Valaki tudna ebben segíteni. Pl. egy videó formájában, vagy egy részletes leírásban? Tudom, hogy nagy kérés....tudom, hogy sokan azt mondják erre, "persze már....görnyedj felette, mi is ezt tettük"....és jogosnak is tartanám, mégis azt kérem tőletek, hogy valaki segítsen. Köszönöm szépen Laci