Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

szcsabi
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Korg pa 900 Korg Krome 61 Roland fp4 Yamaha clp 13
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 32 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 20414Hozzászólás szcsabi
2014.01.06. 19:49

Szia Atti! Sajnos én még újonc vagyok ezèrt nem tudnám letölteni a Triton bankjaid de idővel biztos engedni fogja a fórum. Köszönöm a segitdéged. :) A konvertálás az Awave stúdióval simán megy csak beolvasás nem működik legalább is komplett hangszin amin egyből játszani lehet az nem lesz belőle. Így kell ennek működnie? :) Szerintem valamit nem jól csinálok a load-nál.

Csaba

gedolacika
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg pa 500

Hozzászólás: # 20419Hozzászólás gedolacika
2014.01.06. 20:43

Valaki le tudná irni hogy a korg pa500-asrol hogy lehet átmenteni stilust a performancebol a kártyára ugy hogy az átmentődött stilus ne bankba legyen mert azt nem tudom átkonvertálni pa50-esre.
Előre is köszi szépen :)

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal

Hozzászólás: # 20427Hozzászólás kissata
2014.01.06. 21:47

Amiről korábban szót ejtettünk Zeneboy társammal: az Ambient dobok! Nekem baromira tetszenek!

Rövid szösszenet egy stílusból! https://www.dropbox.com/s/538irfk9pkmjn43/BigBand.mp3

Almatom mellé kell álljak 100%-osan,srácok, zeneszerkesztést és felvételt kizárólag apple platformon szabad végezni.
Ez a felvétel iPad3-mal készült,butítva mp3-ra!

Üdv! Ata

Tomizene
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg PA 4x
Adott köszönetek: : 103 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 20429Hozzászólás Tomizene
2014.01.06. 23:23

Sziasztok, szeretnék érdeklődni hogy a Korg Pa 3x musikantből a Pad-et át lehet e rakni vagy meg lehet e venni a ima Pa3x-be.
Régeben hallgattam egy videót és abban voltak olyan padek mint például cigány kontra stb szerintetek?

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 20432Hozzászólás Apelláta
2014.01.07. 00:29

kissata írta:A GLOBAL SETUP mentésednél nálam mind a három assign kapcsoló off állású,valamint a song 4-es sáv némítva van,akármilyen songot hívunk be.Kapcsolgatni nem lehet ki/be a némítást továbbra sem a dallamsávon.
Hát ez van! :unknown:
Kösz a segítőszándékot Asterix!
:dash2: :dash2: :dash2: Ááááááááááááááá megvan a megoldás!!!!!! :dash2: :dash2: :dash2:

Mielőtt betöltöttem volna Asterix Global fájlját, tettem egy utolsó kísérletet, és működik!
Hogy, hogyan :?:

:idea: Úgy, mint ahogy a txt lapozás is. Vagyis csak akkor működik, és mindig annál a lejátszónál, ami felé elhúzzuk az X-fader potit. De hát erről papoltam már napok óta a txt lapozás esetében, annyi eszem meg nem volt, hogy a Melody Mute esetében is kipróbáljam. :cry2:
Mentségemre legyen, hogy érthetetlen módon, a Song-Drum&Bass Mode opció - vagyis mikor egy gombnyomásra lenémít minden sávot a 10-es dob, és a 2-es bassz sávon kívül - működik az X-fader poti elhúzása nélkül is. Na ebben keressen valaki logikát! És én ebből indultam ki, ez vezetett meg, ezért nem is gondoltam rá.

Kissata, most már nyugodtan alszunk.
:777

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 20433Hozzászólás Apelláta
2014.01.07. 01:20

gedolacika írta:Valaki le tudná irni hogy a korg pa500-asrol hogy lehet átmenteni stilust a performancebol a kártyára ugy hogy az átmentődött stilus ne bankba legyen mert azt nem tudom átkonvertálni pa50-esre.
Előre is köszi szépen :)
Szia!

Bocsi, hogy nem válaszoltam a PÜ-dre, de kiment a fejemből, meg én sem tudom a megoldást. Viszont annyit igen, hogy:

Performance-ből stílust nem tudsz kimenteni, mert a performance nem tartalmaz stílust, azok csak egy hivatkozásokat tartalmazó programhelyek, úgynevezett regisztrációs memóriahelyek. Tehát meg kell nézned, hogy a performance-ed melyik stílusra hivatkozik, és azt tudod a stílusbankokból kimenteni a Media (gomb) módon belül. Ha gyári helyen lévő stílust akarsz kimenteni, akkor előtte vedd ki a Preferences fülön belül a Factory védelmet. Aztán a Save fülön belül tudod a fájlrendszerből kikeresni az adott stílust, amit ki szeretnél menteni. Viszont itt jön a bibi, hogy csak SET könyvtárba engedi a kimentést. Maga a Sty fájlt nem engedi. Lehet, hogy csak én nem tudom, de a Pa3-nál nem jöttem rá, hogy lehet. A Pa80-al úgy emlékszem, hogy meg tudtam oldani a Sty fájl mentést is.

Engem is érdekelne a megoldás, ha van és valaki leírná.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 20435Hozzászólás Apelláta
2014.01.07. 01:54

Mentős Atti!

Kérdezted a chat falon, hogy az azonos, mindkét hangszerben benne lévő stílusok a fekete és a Musikant Pa3-ban egyformán szólnak e.
Hát nem. Mások a hangerő, effekt és STS beállítások. Összességében a Musikantnál erősebbek a basszusok, és általában jobbak a stílus sávok beállításai. Viszont az STS-es közül jó pár túl effektezett. De ezek mind orvosolhatóak. Csak sok PAD ne hiányozna.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20437Hozzászólás Attila
2014.01.07. 07:07

Gedolacika, ha StWork-al dolgozol, nem gond a formatum, mert ott a programban ki tudod valasztani, hogy egy User-t vagy eppen egy egesz Set-et szeretnel-e konvertalni. Mindig rakerdez.

Tomizene, barmilyen Pad-ot lehet kesziteni a Kogra, amilyent csak akarsz, az ajtonyitastol a baranybogesig mindent. Ezt a folyamatot is leirtam itt a forumon. Ha nem talalod meg (amin nem csodalkoznek), szoljal es segitek.

Api es Gedo, a Pad-ok is masolhatoak !

Atti

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 20440Hozzászólás Apelláta
2014.01.07. 08:11

mentosattila írta: Api es Gedo, a Pad-ok is masolhatoak !
:o :?:

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal

Hozzászólás: # 20442Hozzászólás kissata
2014.01.07. 08:31