Szia Carlo!carlo33 írta:Sziasztok, kérdésem, a Korg pa 50 Sd, mennyire használható vendéglátósban, menük elérése, kezelhetőség, user mentés?jelenleg yamaha 910-em van,de váltani szeretnék...köszi a válaszokat előre is
A megszólalás élethűsége terén (főleg dobok), illetve a billentyűzet és a kijelző megbízóhatósága terén én nem nevezném visszalépésnek (sőt előrelépésnek mondanám), minden másban igen.
A Pa50-ben nincs vokál, kevesebb a vendéglátóban jól használható gyári stílus, és kevésbé konyhakész alapból. A kezelése sem annyira átlátható, mint az újabb Korg arrangereknek, de megszokható. De nekem pld. a Yamik legendásan felhasználóbarátabb mítoszát cáfolta meg, mikor tavaly a hangfoglaláson kipróbáltam egy PSR S-950-et. Mivel nekem Yamim soha sem volt, nekem az tűnt idegennek.
Viszont ha midizel, szeretsz manipulálni a gyári stílusok utólagos finomításával, illetve szeretsz saját, vagy mástól szerzett stílusokkal játszani, és bejön a Korg hangzása, akkor akár még elégedett is lehetsz a cserével. Sőt még pénzed is marad, mivel a Pa50 olcsóbb masina. Vagy miért nem gondolkodsz egy Pa800-ban? Abban van vokál is, ha számít. Ha meg nem kell vokál, akkor meg egy Pa500, vagy 600-ban? Ezek már újabb konstrukciók a Pa50-nél.
Ha engem kérdezel, én PSR9000 pro, vagy Tyros2 alatt nem cserélném el még a Pa50SD-t sem egy Yamira. De lehet, hogy én a kisebbséghez tartozom ebben.