Jó 1 hónapja sikerült végre a gyűjteményemet egy régen keresett darabbak kiegészíteni. Némi keresgélés után sikerült beszereznem egy N364-et. Anno '99-2000-ben N264-et használtam, tudtam milyen ütős hangja van, ezért szerettem volna azt a 400 combi hangszínt és a hozzá tartozó japán vasat a próbatermemben tudni.
Esztétikailag hibátlan jószágot sikerült beszereznem, műszakilag 2 kisebb probléma volt a hangszerrel. Az egyik a floppy meghajtó hibaüzenete, mely szerint nem érhető el meghajtó, mivel ez a széria a 26 pin-es ribbon csatlakozóval szerelt meghajtót használja, így a csere nem jöhetett szóba. némi utánaolvasás és vizsgálódást követően világossá vált, hogy a hiba okozója a 16 év alatt elöregedett meghajtószíj. Ebben meghajtóban még szíj forgatja a lemezt és optikai érzékelő pozicionálja be a tárcsa helyét. Szóval keresni kezdtem hozzá meghajtószíjat és találtam is egyet az USA-ban. postaköltséggel együtt cirka 5 magyar pénzért.
Annak beszerelése és az olvasófej megtisztítását követően a meghajtó életképessé vált, így végre betölthettem az N264-hez készített hangszíneimet.
A másik probléma a háttér világított LCD világításának a hibája. A kijelző szépen működött, azonban színpadi körülmények között így használhatatlan volt, mivel alulról nem volt megvilágítva. Szintén Amerikában találtam hozzá gyári alkatrészt, mely kb 4-5 nap alatt ideért 1 osztályú postával kb 10E Ft-ért.
A világítás cseréje után a tank újra régi fényében ragyoghatott hűvös kékesfehér színű kijelzőjével.
Időközben még a billentyűzet súlyozását oldottam meg a néhány bejegyzéssel feljebb leírt módon.

A hangszer demóit az S4K-nak köszönhetően itt megnézhetitek:
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
A hangszer igazi dögös rockban és nagyon jól használható hangszínekkel van felvértezve poly: 64 fokú a neve is erre utal N364 Az N a széria a 3 a szérián belüli helyét mutatja (5 oktáv) a 64 pedig a polyfónia.
Két záródeklijétől eltekintve full fém hangszer atombiztos festéssel. a made in Japan megnyugtató megbízhatóságot ad a hangszernek.
Akik színpadon használták, használják a szériát: UB40, Zeffer András (Mobilmania, Rock Band)