Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 1429Hozzászólás Zeneboy
2011.11.27. 22:05

Üdv Zeneboy.
Nem vitatom hogy jó hangszer a pa1x.De azt viszont ne mond hogy megszólalásban ugyan az mint a 2X.Már csak a dupla polifóniára és a sávonkénti EQ-ra gondolván is.
Nekem is volt 1X PRO-m de sokkal lassabb volt mint a 2X,és nem is szólt úgy mint a 2X-em,és ráadásul nekem kinézetre is jobban bejön.
Ja és ami fontos hogy nem akkora mint egy kerítés léc... :) Nem tehertaxival kell szállítani.Sokkal kompaktabb,modernebb,elegánsabb megjelenésű hangszer.
Persze nem vagyunk egyformák...
Összegezve nekem jobban bejön mint az 1X.

Ui.: Azért Te is valamiért lecserélted a "bűvös kicsikét"... :) Vagy csak Te is haladni akarsz a korral?És azért jobban mutat az állványon egy 3x mint egy 1X?Ha egy hangszer annyira bejön hangzásilag,esztétikailag miért cserélted le? ;)Valamiért Te is kiadtál 600.000 Ft árkülönbözetet a 3X-ért....[/quote]

Üdv Marton1974!

Már pedig ha a pa1 jól be van lőve, és a pa2 nincs, bizony jobb hangszer..és ez tapasztalat, nem mellébeszélés!
Petersen jól írja a polifóniának köze nincs hozzá! Az az egyszerre megszólaló hangoknál van inkább jelentősége! Az eq-al meg hangrendszer függő a dolog! Ha jó a láda, nem igényel annyi belenyúlást! /Bemutatkozásban írtam mivel dolgozom, utána lehet nézni...Nem reklámoznám!/

Azért cseréltem le, mert egy hangszerem sem volt meg 3 évnél tovább, egyedül a pa1!5 éves lett volna és mivel 1 hangszerrel dolgozom, ráadásul kiszolgálta az idejét váltottam! Miért a 3-as? Ketron audya tetszett még! De még sajnos hibái vannak! A korg meg bevált! Asterix majd megerősít majdnem megvettem ráfizetéssel a pa2-sét! De anyagilag bizony nekem max 100-eftot ért volna meg a csere! Akkor ő többért akarta és nekem sem volt vevőm a pa1-re! És milyen jól tettem mert a 3as a valódi váltás ami valóban érezhető különbséget nyújt! Egyébként nem adtam 600eft-ot :) Az, hogy az állványon mi van a vendégeket nem érdekli, max az én igényemet kényelmemet szolgálja, ha jó egy gép és öröm vele dolgozni! Pa1-el ilyen volt! A 3-as jelenleg még kínlódás buliban! pár hónapig biztos, hogy visszasírom még az 1-est! Ez, sajnos küzd 1-2 gyerekbetegséggel...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 150
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 1430Hozzászólás marton1974
2011.11.27. 22:22

A Korg Pa1x Pro 2003 még a hangszórós változata az 1X 2004-ben jött a piacra!
A KORG Pa800 2006-ban és csak utánna 2007-ben adta ki a KORG a 2X Pro-t.Ez csak egy kis történelmi áttekintés.De ez még magában nem jelent semmit.Csak helyesbítem Zeneboynak azt az állítását hogy az 1X Pro meg a 2X Pro kb.egy időben jelent meg.Nem igaz mert volt köztük 4 év.
A másik a hangzás egy hangszergyártó cég 4 év elteltével nem fog kiadni ugyan olyan hangzású,megszólalású hangszert.4 év alatt nem visszafele fejlődik a technika a hangzás.
Nem az én 2X-emet akarom ezzel felemelni az egekig,de szerintem nem csak technikailag,dizájnilag fejleszt egy cég hanem hangzásilag is.
A master EQ és a sávonkénti EQ miatt ha az jól be van állítva persze és ezt nem nyersen értem,a 2X-ből klasszisokkal szebb dinamikusabb hangképet lehet állítani,mint az 1X Pro-ból.Ahol erre nincs lehetőség.
Csak a szerkesztő menüjében lévő Cutoff állítgatásával lehet életre kelteni "szinesítgetni" egy hangszínt vagy egy dobszettet.Ami messze elmarad a 2X től.Na meg persze a dobsávot külön ki lehet vinni a keverőbe és annak az EQ-jával lehet variállni.
Tehát a sávonkénti EQ az egy forradalmi áttörés a két hangszer között!
Nem azért mondom hogy leírjam az 1X et mert nekem is volt,én csak a két hangszer közti különbségeket próbálom szemléltetni.
Na de kinek a pap kinek a paplan... ;)
Nekem sokkal jobb hangszer a 2x de hangsúlyozom nem azért mert nekem most ilyenem van ,hanem azért mert tényleg ez az igazság... :o :lol: :lol: :lol:
Igazat adok annyiban azért Zeneboynak hogy nem az a fontos hogy mi van az állványon hanem az hogy hogy szól egy hangszer és a gazdája hogy tudja kezelni!!!

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 1433Hozzászólás Zeneboy
2011.11.27. 23:06

Idézet törölve. buba

AZ a baj, elbeszélünk egymás mellett! És úgy látom kicsit átment-szerintem Asterixnél is valami hasonló ütötte ki a biztit- a saját hangszerem nehogy már rosszabb legyen mikor drágán vettem effektusba...
Hidd el tudom, mikor jött ki a pa1..Viszont én akkor vettem mikor pa2-őt is lehetett volna ha várok 1 hónapot! Csak én akkor 700ba vettem és 380ba ment el..5 év alatt az mennyi is amortizáció is?? Nem is ez a lényeg! Hanem az, hogy az utolsó elitet lehetett kapni mikor megjelent a pa2! Én erre írtam! Alapból persze 2003-ban jelent meg!
Márton! Leírtam, csak ezek szerint nem értelmezzük amit írok! EQ jó dolog, ha valaki megfelelően használja! De a sávonkénti a lényeg! Mert a master eq-t én pótolom a keverőn, vagy ahogy mondod, ott is ha külön küldtem dobot, esetleg gitárt, akkor külön eq és máris alig van különbség... Mert bizony minden hangszert nem feltétlen kell a lineáris hangképtől eltéríteni... És erre írtam, ha van megfelelő hangtechnika ami le is közli akkor nem kell sokat bűvészkedni eq-al!

Nem mondtam, hogy jobb a pa1? Hol olvastat? Csak azt, hogy ha a pa2 nincs beállítva akkor bizony semmivel sem szól jobban! De ez igaz a 3-asra is! Ma is 10 alapot állítottam át a gépemen, 1-2 óra alatt és persze megszólaltak, csak utána más a végeredmény, mikor a pa3 addictiv drumját használod /Itt külön eq-va!/ gitár sávját, és saját új hangszíneit! ;)

Üdv: zeneboy

adri16
Újonc
Hozzászólások a témában: 13
Adott köszönetek: : 7 alkalommal
Kapott köszönetek: : 16 alkalommal

Hozzászólás: # 1436Hozzászólás adri16
2011.11.28. 21:26

Halihó !

Ha már így párbajoztok jelzem, hogy belenyúltam egy Pa1x pro-ba!
Hogy én is be tudjak szállni ebbe a szájkaratéba!
Most még csak kérdezek, Mp3 bővítőt tud valaki elfogadható áron?
Eddíg csak midikkel dolgoztam, most kipróbálnám az mp3-at is.
Bösendorfer zongora bővítő benne van, de ez annyira nem lényeg . .
Köszönöm nektek!

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1438Hozzászólás marton1974
2011.11.28. 22:03

Idézet törölve. buba :777

Üdv.
Na milyen a hangzása a Yamaha után?
Milyen Yamahád volt?Mp3 bővítő?Kérdezz utánna olyanoktól akik árulják az 1X et...hátha kiszedik neked...de jelzem nem lesz könnyű beszerezned.Megkérdezhetem mennyit adtál a hangszerért?
Akkor amit vettél az nem az Elite verzió,Cd-író és HD van benne? :ugeek:

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1439Hozzászólás marton1974
2011.11.28. 22:09

Zeneboy írta:
marton1974 írta:
A Korg Pa1x Pro 2003 még a hangszórós változata az 1X 2004-ben jött a piacra!.....

Az áttekinthetőség érdekében ne idézd a teljes hozzászólást. üdv, buba

AZ a baj, elbeszélünk egymás mellett! És úgy látom kicsit átment-szerintem Asterixnél is valami hasonló ütötte ki a biztit- a saját hangszerem nehogy már rosszabb legyen mikor drágán vettem effektusba...
Hidd el tudom, mikor jött ki a pa1..Viszont én akkor vettem mikor pa2-őt is lehetett volna ha várok 1 hónapot! Csak én akkor 700ba vettem és 380ba ment el..5 év alatt az mennyi is amortizáció is?? Nem is ez a lényeg! Hanem az, hogy az utolsó elitet lehetett kapni mikor megjelent a pa2! Én erre írtam! Alapból persze 2003-ban jelent meg!
Márton! Leírtam, csak ezek szerint nem értelmezzük amit írok! EQ jó dolog, ha valaki megfelelően használja! De a sávonkénti a lényeg! Mert a master eq-t én pótolom a keverőn, vagy ahogy mondod, ott is ha külön küldtem dobot, esetleg gitárt, akkor külön eq és máris alig van különbség... Mert bizony minden hangszert nem feltétlen kell a lineáris hangképtől eltéríteni... És erre írtam, ha van megfelelő hangtechnika ami le is közli akkor nem kell sokat bűvészkedni eq-al!

Nem mondtam, hogy jobb a pa1? Hol olvastat? Csak azt, hogy ha a pa2 nincs beállítva akkor bizony semmivel sem szól jobban! De ez igaz a 3-asra is! Ma is 10 alapot állítottam át a gépemen, 1-2 óra alatt és persze megszólaltak, csak utána más a végeredmény, mikor a pa3 addictiv drumját használod /Itt külön eq-va!/ gitár sávját, és saját új hangszíneit! ;)

Üdv: zeneboy[/quote
Üdv Zeneboy.
Ígértél valami jó kis SET-et...
:)

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 1440Hozzászólás Asterix
2011.11.28. 22:16

"Már pedig ha a pa1 jól be van lőve, és a pa2 nincs, bizony jobb hangszer..és ez tapasztalat, nem mellébeszélés! "

Itt írtad le a lényeget. Ez kb olyan, ha nem működik a motor egy Ferráriban, akkor sokkal szarabbul megy, mint egy Lada, de attól nem rosszabb a Ferrári.
Egyet előre leszögezek: Bármit leírok, bármit mondok, mert azért Zeneboy-jal nem mindig értek egyet, az biztos, hogy ő nagyon ért a Korghoz, és a Pa1-e tényleg szépen szólt, de azért a hozzászólásában már fel tudott sorolni egy pár apróságot, amivel a Pa2 több volt,, mint a Pa1. És a kotta kijelzés még talán közte sem volt, vagy csak én siklottam át felette.
Nekem Pa1x-em volt kb 3 évig egy Tyros2 mellett. Igaz nem Elite, hanem annál jóval nagyobb felszereltséggel és lehet, hogy ez fogta vissza a hangszert, de én bizony elég sokat várakoztam vele. Ugye én eddig a midiket élőben tekergettem be. Az pedig, hogy a tárcsát meglökve 150-ről 190-re felszaladjon a tempó elképzelhetetlen volt.
De azért itt a lényeg Zeneboy és ez a hozzászólásod már korrekt, ha egyik be van, a másik pedig nincs beállítva.
Kb 20 éve a környék legmenőbb zenésze D.N. volt itt. Roland RA-90-et használt. Fantasztikusan szólt. Most a diszkózás mellé újra kezdett zenélgetni, jobbára már csak hobbi szinten PSR 9000-el. A múltkor hallottam, nyugodtan oda lehetne tenni a hangszert bármelyik Korg mellé, mert úgy szólt. Természetesen ezen a szinten a hangszerekből csodákat lehet kihozni, ha van időd és elképzelésed hozzá.
Nekem eddig, mivel 2 hangszert használtam sosem volt szükség, hogy beállítsam, mivel a stílusok kb 60%-a a Ketronból, a hangszínek 100%-a a Ketronból ment. De most, hogy már csak egy hangszert használok, így nekiálltam én is megcsinálni a Songbookot. Igaz még csak kb 50 stílusos bejegyzésem van, de egyre szebben működik a dolog. Tegnap már elő sem vettem a táskából a MidJay-t.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 1441Hozzászólás Asterix
2011.11.28. 22:20

adri16 írta:Halihó !
Ha már így párbajoztok jelzem, hogy belenyúltam egy Pa1x pro-ba!...
Az áttekinthetőség érdekében ne idézd a teljes hozzászólást. üdv, buba

Gratulálok a hangszeredhez! Remélem jó olcsón vetted, mert bővítgetve sokkal drágábban jössz ki, mintha megvetted volna kompletten. A zongora kártyát én semmire sem tudtam használni, nem estem tőle hasra, amikor megvettem a LatinDance és a Golden Entertainer kártyákat, az a fiókban is landolt.

adri16
Újonc
Hozzászólások a témában: 13
Adott köszönetek: : 7 alkalommal
Kapott köszönetek: : 16 alkalommal

Hozzászólás: # 1442Hozzászólás adri16
2011.11.28. 22:23

Hali !
Csak holnap érkezik meg a hangszer, ezért még nem tudom.
S-910 volt utoljára.
Szétszedni nem nagyon akarják a hangszert, de még csak egy embert kérdeztem.
330.000Ft-ért vettem.
Már nem bírtam várni, itt zajlik az élet én meg hozzá sem tudok szólni .
Nem Elite, semmi nincs benne.
20Gb Hdd,32Mb Ram, és a zongora modul
Remélem tetszeni fog.
Ha nem akkor meglépem a Pa2x prot.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1445Hozzászólás marton1974
2011.11.28. 23:20

Idézet törölve. buba :777

Üdv.
Na és milyen a psr s910?
Összehasonlítva az 1x el?De öszintén,mit tud a psr s910?Meddig volt nálad?Midi része milyen?Mondj már pár szót a 910-esről légyszives...
Köszi.
:ugeek:

Új hozzászólás