|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
andoro
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg Pa 600
- Adott köszönetek: : 1 alkalom
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Hello , egy kis segitsegre volna szuksegem, szeretnek egy par sampler pcm formatu amit leolvas a hangszerem, pdl a roma diszko eseten bettennem mint pad , pdl hopcsi-hocsi-hopcsi, vagy zsamo zsame.hop-hop-hop,..ilyenek, pdl ha valamelyiketek tud honnan lehetne szerezni esetleg valami konvertalo programot amivel at lehetne alakitani , ugy hogy eloszor felvennem wav formatba esetleg mp3 ba majd atkonvertalnam...
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 328
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Van egy jó megoldás!
Megkeresed felvételen, kivágod azt a kis részt a wav-ból, majd beletöltöd a hangszerbe.
Nekem rengeteg hang ( főleg dobhangok ) így van feltéve.
Megkeresed felvételen, kivágod azt a kis részt a wav-ból, majd beletöltöd a hangszerbe.
Nekem rengeteg hang ( főleg dobhangok ) így van feltéve.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 121
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Ez a megoldás valóban nem rossz Gabi, csak az a baj, hogy nagyon sok felvételen nem szól magában egyedül tisztán az adott hang. De egyébként ilyet már én is csináltam, csak nagyon nagy türelmi játék.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Andoro, volt már hasonló kérdés ezűgyben.
A részletes leírásomat megtalálod ebben a topikban.
Valóban felveszed Wav-ban amit akarsz, és azt viszed be mint Pad.
A részletes leírásomat megtalálod ebben a topikban.
Valóban felveszed Wav-ban amit akarsz, és azt viszed be mint Pad.
Atti
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Sziasztok!
Most tervezek hangszer cserét, a Gw-8-amat cserélném le pa600-ra.
Először is érdeklődnék kinek van ilyen, és mi a véleménye róla? (Megbízhatóságra gondolok, a hangzását naggyából tudom, és nagyon tetszik!)
Van-e esetleg ennek is valami gyerekbetegsége, mert az elődjeiről (pa50sd, pa500) olvastam rosszakat (pa50sd:fagyás, pa500 rossz minőségi szerelés pl. pitch kar szétesés, billentyűzet minősége)
Egy 5 tagú élőzenekarban lenne használva, meg esetleg egyedül étteremben arrangerként,és talán egy-egy midi.
Még egy kérdés:kaphatóság? Azt mondják nem nagyon lehet beszerezni. És van-e olyan kereskedő aki kp. esetén enged a 289es árból?
Köszönöm!
Most tervezek hangszer cserét, a Gw-8-amat cserélném le pa600-ra.
Először is érdeklődnék kinek van ilyen, és mi a véleménye róla? (Megbízhatóságra gondolok, a hangzását naggyából tudom, és nagyon tetszik!)
Van-e esetleg ennek is valami gyerekbetegsége, mert az elődjeiről (pa50sd, pa500) olvastam rosszakat (pa50sd:fagyás, pa500 rossz minőségi szerelés pl. pitch kar szétesés, billentyűzet minősége)
Egy 5 tagú élőzenekarban lenne használva, meg esetleg egyedül étteremben arrangerként,és talán egy-egy midi.
Még egy kérdés:kaphatóság? Azt mondják nem nagyon lehet beszerezni. És van-e olyan kereskedő aki kp. esetén enged a 289es árból?
Köszönöm!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Szerző: Pumika » Tegnap, 12:28
Hali.
Valaki meg tudja mondani, hogy a PA600-re fel lehet tölteni Korg hangszíneket, (triton, TR, Yamaha, Roland), és miről, gondolom penrivéről. Hova menti a PA600 a betöltött hangszíneket, a pendrivéről mindig be kell tölteni, amikor bekapcsoljuk a hangszert. Ez jó lenne, ha működne, mert akkor a régi Korg hangszíneket meg lehet tartani.
Ha valaki tud erről írja le, köszi, nagy segítség lenne...
Átmásolva ide a Ketron topicból
Hali.
Valaki meg tudja mondani, hogy a PA600-re fel lehet tölteni Korg hangszíneket, (triton, TR, Yamaha, Roland), és miről, gondolom penrivéről. Hova menti a PA600 a betöltött hangszíneket, a pendrivéről mindig be kell tölteni, amikor bekapcsoljuk a hangszert. Ez jó lenne, ha működne, mert akkor a régi Korg hangszíneket meg lehet tartani.
Ha valaki tud erről írja le, köszi, nagy segítség lenne...
Átmásolva ide a Ketron topicból
Picasso
- Istvan
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg PA1X Pro, Korg P 4x
- Adott köszönetek: : 168 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 226 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Picasso !
Pa 600-ra korg hangszínt (triton) fellehet tölteni. Yamaha roland hangszínt azt nem tudom.
A feltöltés pendrive-ről történik.
A mentést a sound/User01, User 02 -be kell menteni. (PCG ) kiterjesztésű file.
Ugyan ide lehet User DK-ba dobokat menteni.
Egyszer kell betölteni és utána ott marad.,kikapcsolás után is. Lehet cserélgetni , törölni, tölteni bármit. A régebbi Pa sorozatokat belehet tölteni a lényeg , hogy PCG kiterjesztésű legye.
Üdv: István
Pa 600-ra korg hangszínt (triton) fellehet tölteni. Yamaha roland hangszínt azt nem tudom.
A feltöltés pendrive-ről történik.
A mentést a sound/User01, User 02 -be kell menteni. (PCG ) kiterjesztésű file.
Ugyan ide lehet User DK-ba dobokat menteni.
Egyszer kell betölteni és utána ott marad.,kikapcsolás után is. Lehet cserélgetni , törölni, tölteni bármit. A régebbi Pa sorozatokat belehet tölteni a lényeg , hogy PCG kiterjesztésű legye.
Üdv: István
Istvan ( melodia)
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Köszönöm István, Pumika nevében is mert ő kérdezte meg, csak rossz helyen. Ezért másoltam át ide a kérdését, csak rosszul csináltam....
Pacsi
Pacsi
Picasso
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Köszi, a választ, és a KORG-os fórumozóknak a segítséget (rossz helyre írtam).
Most már egyre csak hajlok arra, hogy vegyek egy PA600-at, sok jót írtok róla. Kipróbáltam én is, de a boltba sok mindenre nem jöttem rá. István adott hasznos infókat, a hangszínek feltöltéséről, most már csak az kellene, hogy valamelyik boltba lehessen vásárolni. István, ha meglesz, a hangszer fordulhatok hozzád segítségért, ha nem boldogulok valamivel?. Köszi, addig is, ha valaki bármilyen hasznos dolgot tud a PA600-ról írja, had okosodjunk. Pumi.
Most már egyre csak hajlok arra, hogy vegyek egy PA600-at, sok jót írtok róla. Kipróbáltam én is, de a boltba sok mindenre nem jöttem rá. István adott hasznos infókat, a hangszínek feltöltéséről, most már csak az kellene, hogy valamelyik boltba lehessen vásárolni. István, ha meglesz, a hangszer fordulhatok hozzád segítségért, ha nem boldogulok valamivel?. Köszi, addig is, ha valaki bármilyen hasznos dolgot tud a PA600-ról írja, had okosodjunk. Pumi.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Van valakinek dynamix set.-je ami működik is?
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,